Op woensdag 15 oktober barst in de hoofdstad weer de jaarlijkse Amsterdam Dance Event los. Vijf dagen lang is ons land weer het episch centrum van de wereldwijde dance-scene. Van lounge tot techno, van kleine locaties met een tiental bezoekers tot aan een uitverkochte ZiggoDome  en van lokale dj’s tot Martin Garrix. Iedereen die wat te vertellen heeft in de dance zal aanwezig zijn. Hier bij Maxazine tippen we de kleinere optredens die snel over het hoofd worden gezien maar die eigenlijk niet gemist mogen worden.

Knarsetand is een tienkoppige band die live een overdonderende mix van drum ’n’ bass, gypsy, reggae, balkan, dubstep, ska en popmuziek van het podium slingert. Dus niet een DJ achter de decks maar een enorme liveband! Denk aan de muzikaliteit van Jungle By Night, de energie van Typhoon en met een vleugje Skrillex.

Riemen vast, rustig de helling op en dan snoeihard de bocht uit met Knarsetands pompende beats, gevatte teksten, stevige breaks, rollende bassen, reggaelicks en female vocals. Deze groep jonge muzikanten uit Oost-Nederland stort zoveel energie over het publiek uit dat ze geen andere keuze hebben dan in te stappen in deze muzikale rollercoaster. Donker, betoverend en vrolijk, altijd dansbaar en zeer aanstekelijk, dat is Knarsetand. Met hun debuutalbum My Escape op zak, hebben ze al op diverse festivals laten zien hoe ze een feestje moeten bouwen.

De knusse zaal in de Melkweg zal binnen een mum van tijd omgetoverd worden in een dampend begin van vijf dagen dance, een betere start van ADE is nauwelijks denkbaar.

 

(foto:Hanneke Wetzer)

Deel: