In 2014 bestaan de Nits 40 jaar. Het is inmiddels al een druk jaar voor de heren. Zo werden er speciale avonden in Zwitserland georganiseerd waar collega-muziekanten nummers van de Nits ten gehore brachten en zo een hommage aan de band gaven. Het resultaat is een prachtige driedubbel CD met bijzondere opnames van internationale artiesten (o.a. Luka Bloom en Francois Breut) maar ook van Henny Vrienten met een zeer fraaie versie van ‘J.O.S. Days’.

Ook was er afgelopen mei eeen jubileumconcert in Haarlem, waar de crème de la crème van de Nederlandse artiesten verzameld was onder leiding van Leo Blokhuis. Een aantal bijzondere optredens waarbij de eerste platen van de Nits centraal stonden (‘Tent’ en ‘New Flat’). Ze brachten dit jaar zelf drie nieuwe nummers uit waardoor het oeuvre op meer dan 350 nummers komt.

Vanaf oktober tot en met mei gaat men de theaters af middels een theatertour. Daarbij worden ook een aantal poppodia als Tivoli/Vredenburg, Oosterpoort en het Apeldoornse Gigant aangedaan. Ze zullen dan min of meer een jukebox zijn om een mooi overzicht te geven van hun hele loopbaan, van ‘Tent’ tot ‘Malpensa’. Voor liefhebbers van terug-in-de-tijd maar die toch met de voeten in het heden staan, is het een uitgelezen mogelijkheid deze Ridders In De Orde Van Oranje Nassau te bewonderen. Ook door deze erepenning is 2014 is een bijzonder jaar, waar het publiek invloed kan uitoefenen op de setlist. Neem je kansen waar.

Deel: