Het voorprogramma is niet altijd waar je op zit te wachten als je naar een concert gaat. Maar Watsky heeft dit keer goeie supportacts meegenomen. Anderson .Paak mocht het spits afbijten om het publiek in een goeie stemming te krijgen. Met veel enthousiasme kwam hij op en zo nu en dan kreeg hij de zaal wel aan het “bouncen” maar dit viel al snel weer stil. Het publiek ging pas echt los toen Watsky mee ging dansen. Als ladiesman koos hij een dame uit om het nummer ‘Straight Jacket’ toe te zingen. De dame in kwestie had dit echter niet verwacht wat bij Anderson .Paak en de zaal een lachbui veroorzaakte. Het laatste nummer zorgde ook voor enig gegrinnik, de herhalingen met stemvervormer gaf niet het sexy effect als bij Chromeo. Dat de jongeman muzikaal is heeft hij wel laten zien door zijn zang/rap te combineren met drummen. Van ‘Seven Nation Army’ van the White Stripes heeft Anderson .Paak een zeer interessante versie gemaakt. Het monotone is eruit gehaald en hij heeft het meer funk gegeven.

Voor The LaFontaines pakte het een stuk beter uit. Stevige Rock en Rap is zoals Limp Bizkit en Linkin Park bewezen een erg prettige combinatie. Gooi daar een Schots accent bij en je krijgt The LaFontaine. Goeie vocals, lekkere beat en veel energie is precies wat de zaal nodig had om los te gaan. De vraag van Kerr Okan om energie was helemaal niet nodig, de power die zij gaven was voelbaar in de zaal waardoor iedereen lekker meedeed. Hun eerste keer in Nederland was een succes te noemen. Nummers als ‘All She Knows’ en ‘Under The Storm’ zouden het goed doen op de Nederlandse radio.

Voor George Watsky is het inmiddels de zesde keer in Nederland. Zijn derde album ‘All You Can Do’ is in augustus dit jaar uitgekomen en dan moet er natuurlijk getourd worden. Het nummer ‘Whoa Whoa Whoa’is in drie maanden tijd meer dan 3,5 miljoen keer bekeken op YouTube, waarin hij wederom bewijst een genie met woorden te zijn. De producer van het nieuwe album, Anderson .Paak zong tijdens het concert mee met Watsky. Tijdens de Cardboard Castles tour sprong Watsky altijd het publiek in bij the nummer ‘IDGAF’, dit keer werd de duik uitgevoerd door een nat gegooide fan die het podium op klom tijdens dat nummer. ‘Ugly Faces, Sloppy Seconds, Cardboard Castles’ doen de Melkweg schudden en nieuwe nummers werden heel goed ontvangen door het publiek. ‘Ninjas In Paris’ is aangepast naar ‘Ninjas In Amsterdam’, hij zal dit vast in elke stad aanpassen maar het is wel een leuk cadeautje.

De meeste rappers (en vele anderen) vinden het geweldig om naar Amsterdam te komen en legaal softdrugs te gebruiken. Watsky is niet zo, onder invloed op het podium staan kan voor hem echt niet. Het advies om te doen wat je prettig vind en je niet te laten beinvloeden door anderen werd dan ook goed gekeurd door iedereen. Hij benadrukte dat we allen individuen zijn en verschil moet er zijn. Het mooie van Watsky is dat hij na het concert altijd de tijd neemt om zijn fans te ontmoeten en echt met hen te praten. De band en Watsky waren in top vorm en hij hoopt weer snel naar Nederland te komen.

(fotocredit: www.ursa-creative.com)

Deel: