35 jaar na zijn nummer 1 album Emociones, is Julio Iglesias terug aan de top van de Nederlandse charts. De verzameling The Spanish Collection was de afgelopen week het best verkopende artiesten-album in Nederland. Het album is een 2CD met hits als Que Nadie Sepa Mi Sufrir, Nathalie, Isla En El Sol, Vaya Con Dios en het bevat duetten met Placido Domingo en Albert Hammond.

De vorige week 71 jaar oud geworden Iglesias brak in 1970 wereldwijd door toen hij, namens Spanje, 4e werd op het Eurovisie Songfestival. In Nederland volgde het eerste hit succes 5 jaar later met het liedje El Amor. Eind jaren 70 breidde Iglesias zijn repertoire uit door ook in het Engels, Frans en Italiaans te gaan zingen. Iglesias is getrouwd met de Nederlandse Miranda Rijnsburger. Mede daardoor heeft Iglesias nog steeds een sterke band met Nederland. Afgelopen voorjaar trad hij nog op in Amsterdam.

Julio Iglesias is de best verkopend Latijns-Amerikaanse artiest ter wereld. In 2013 trad hij toe tot de Latin Songwriters Hall of Fame. Over de gehele wereld ligt de schatting van de verkoop van zijn totale oeuvre op meer dan 300 miljoen stuks. Daarmee is Iglesias inmiddels één van de best verkopende artiesten aller tijden.

Deel: