De Eindhovense rockband LEFT heeft na ruim 10 jaar besloten om er na dit jaar een punt achter te zetten. Dit lijkt misschien een donderslag bij heldere hemel, aangezien de heren dit jaar nog een nieuw album hebben uitgebracht. Toch is het dat niet helemaal volgens de band. “Elk jaar maken we voor onszelf de afweging of er nog groei in zit, of dat nu artistiek is of wat live spelen betreft. Ons laatste album ‘Any Other Way’ is de top van ons kunnen, daarop hebben we alles gegeven. Hier zien we onszelf als LEFT niet meer overheen gaan. Voordat de energie, de kwaliteit of kwantiteit van de shows gaan afnemen, willen we de eer aan onszelf houden.”

LEFT liet voor het eerst echt van zich horen toen ze eind 2005 de publieksprijs wonnen van de Grote Prijs van Nederland. Veel optredens in het hele land volgden en resulteerden uiteindelijk in hun debuutplaat “The Quest For Fire”. Met twee singles van deze plaat werden ze “Serious Talent” op 3FM wat hen airplay opleverde op landelijke radio en TV. Ook kwam er steeds meer interesse vanuit de muziekbusiness en LEFT ging met verschillende producers en songwriters samenwerken om een definitieve landelijke doorbraak te forceren. Deze doorbraak bleef echter uit en LEFT keerde weer terug naar zijn roots met het laatste album “Any Other Way”.

De mannen van LEFT hebben zich altijd met volle energie ingezet voor de band, niet alleen op het podium maar ook daarbuiten. Met diezelfde energie gaan ze nog een afscheidstour doen door het hele land, welke op zaterdag 13 december zal eindigen in thuisstad Eindhoven in Café Wilhelmina.

We hoeven niet bang te zijn dat we de mannen hierna nooit meer zullen zien. Het einde van LEFT gaat volgens de drie muzikanten ook het begin betekenen van veel nieuwe dingen. Ieder van hen is achter de schermen alweer bezig met nieuwe plannen.

Voor de volledige agenda van de afscheidstour kijk op www.lefttheband.com

Deel: