De herfst is begonnen en de winter komt eraan. Een goed moment om vast eens vooruit te kijken naar de volgende zomer! Een tweetal bands zijn bevestigd voor ITG2015: Audrey Horne uit Noorwegen en Avatar uit Zweden! De early bird tickets voor Into the Grave zijn inmiddels uitverkocht. Een ticket kost vanaf nu in de voorverkoop €15,-. Een combiticket met CityRock kost €25,-.

Ze zien er uit als een freakshow en de muziek klinkt als een combinatie van zware riffs, onorthodoxe, groovy composities met een pakkend geluid. Over wie gaat het? De Zweedse theatrale metal-n’-roll-band Avatar. Het vijftal begon als death metal band, maar na twee albums besloten de mannen over te stappen naar een heavy metal geïnspireerde stijl. Voorbeelden voor dit vijftal (zowel muzikaal als uiterlijk) zijn grote namen als Rob Zombie, Alice Cooper en Rammstein.

audreyhorneVan een Noorse band met muzikanten uit Enslaved en Sagh verwacht je niet direct pakkende hardrock. Toch is dit precies wat Audrey Horne (vernoemd naar Sherilyn Fenn’s karakter uit de cultserie Twin Peaks) serveert. Met een klassieke rocksound, melodische leads en de heldere stem van zanger Toschie weet het vijftal iedere keer de muziekcritici te overdonderen. Youngblood (2013) wordt als een van de beste platen van dat jaar beschouwd en de meest recente release, Pure Heavy (2014), beschrijft men met net zoveel lovende woorden.

De line-up van Into the Grave bestaat nu dus uit: Sepultura (BRA), Avatar (ZWE) en Audrey Horne (NO). De early bird tickets zijn uitverkocht en de reguliere voorverkoop gaat nu van start. In de voorverkoop betalen bezoekers €15,- (exclusief servicekosten). Aan de kassa kost een kaartje €20,-. De voorverkoop voor zusterfestival CityRock start ook vandaag. Op 7 augustus zal onder andere Nederlandse symfonische metalband Stream of Passion hier optreden. Rockfans kunnen ervoor kiezen om een combiticket te kopen. Deze is dan geldig voor CityRock op 7 augustus 2015 en Into the Grave op 8 augustus 2015. Een combiticket kost €25,- (exclusief servicekosten). Een apart kaartje voor CityRock kost €15,- in de voorverkoop (exclusief servicekosten). Into the Grave en CityRock vinden plaats op 7 en 8 augustus 2015, in Leeuwarden, op het Oldehoofsterkerkhof.

Deel: