De Limburgse band Rowwen Hèze maakt kans op een Gouden Kalf. De band heeft de filmmuziek verzorgd voor de coming of age-film ‘Hemel op Aarde’, die dinsdagavond een nominatie ontving in deze categorie. Het is de eerste maal dat de formatie een soundtrack heeft gemaakt.

Rowwen Hèze neemt het op tegen Djurre de Haan (Aanmodderfakker) en Christiaan Verbeek (Helium). De film Hemel op Aarde, met in de hoofdrollen Jeroen van Koningsbrugge en Huub Stapel, vertelt over een tienerjongen die opgroeit in het katholieke Limburg van eind jaren zeventig. Regisseur Pieter Kuijpers vroeg Rowwen Hèze omdat de groep uit Limburg komt en de sfeer van de provincie dus goed in muziek kan vertalen.

Hemel op Aarde maakt niet alleen kans op een prijs in de categorie filmmuziek, maar is ook genomineerd voor beste production design, vrouwelijke bijrol en scenario. De uitreiking van de beeldjes vindt vrijdag plaats op het Gala van de Nederlandse film. Het is niet bekend of Rowwen Hèze daar ook optreedt.

Foto (c) Marcel Hakvoort/Maxazine

Deel: