Vorige zomer zag een nieuw Nederlands festival het levenslicht: CityRock Leeuwarden. Het bleek een succes, zo’n 3.500 bezoekers genoten van acts als Within Temptation, The Deaf , Xandria, Vandenberg’s Moonkings en The Dirty Denims. Dan nu het goede nieuws: CityRock krijgt een vervolg. Op vrijdag 7 augustus 2015 zal de tweede editie plaatsvinden op het Oldehoofsterkerkhof te Leeuwarden.

Het is even stil geweest rondom CityRock, maar inmiddels staat de eerste naam voor de editie van 2015 vast. Het gaat om Stream of Passion, een band die je niet meer weg kan denken uit de Nederlandse female fronted rock/metalwereld. Onder leiding van de Mexicaanse sopraanzangeres Marcela Bovio bracht de band dit jaar zijn vierde studioalbum uit, A War Of Our Own. Het album gaat onder meer over de moeilijke periode die Stream of Passion moest doorstaan na de breuk met zijn platenlabel. De plaat benadrukt het volgende gezegde: “what doesn’t kill you, makes you stronger”.

Meer bevestigingen volgen in de loop van de tijd. De voorverkoop voor het festival is inmiddels wel gestart. Kaarten kunnen via de website: www.cityrockleeuwarden.nl worden gekocht. Een ticket kost €15,- in de voorverkoop (exclusief servicekosten). Aan de kassa betalen bezoekers €20,-.

Net als vorig jaar kunnen muziekfans ook combitickets halen voor CityRock en metalfestival Into the Grave, dat op 8 augustus plaatsvindt op dezelfde locatie. Op dit festival staan onder andere: de Braziliaanse metalband Sepultura, de Noorse hardrockers van Audrey Horne en de theatrale metalformatie Avatar uit Zweden. Een combiticket kost €25,- (exclusief servicekosten) en deze kan men op de website van Cityrock of Into the Grave bestellen. CityRock en Into the Grave zullen plaatsvinden op 7 en 8 augustus 2015 in Leeuwarden.

Deel: