Within Temptation DVD 'Let Us BurnOp 17 november brengt Within Temptation ‘Let Us Burn – Elements & Hydra Live in Concert’ uit op DVD, Blu-Ray en 2CD. Hierop staan maar liefst twee arena-shows van de Nederlandse rockband: disc 1 bevat de symfonische show ‘Elements’ uit 2012, een visueel spektakel dat werd opgenomen in het Sportpaleis in Antwerpen ter viering van het 15-jarig jubileum van Within Temptation. Disc 2 bevat een registratie van het Nederlandse concert van de ‘Hydra’ tour uit 2014, opgenomen in de Amsterdamse Heineken Music Hall. Het album en de DVD zijn vanaf nu te bestellen op iTunes.

De symfonische ‘Elements’ show is een van de spectaculairste shows ooit van Within Temptation. Het optreden voor 15.000 fans gaf de band zoveel nieuwe inspiratie, dat ze gelijk daarna begonnen met het schrijven voor en het opnemen van hun zesde album ‘Hydra’.

Frontvrouw Sharon den Adel: “Met veel enthousiasme presenteren we onze nieuwe live-DVD ‘Let Us Burn’. Ik ben blij dat we deze shows nu kunnen delen, zodat we de mooie herinneringen die we samen hebben gecreëerd kunnen koesteren en kunnen herbeleven met deze video.”

In navolging van de release van hun meest recente album ‘Hydra’ in januari dit jaar, tourde Within Temptation de afgelopen maanden over de hele wereld. Niet alleen deed de band een uiterst succesvolle Europese tour, de band deed ook de Verenigde Staten en Latijns-Amerika aan. Op 2 en 3 mei sloot Within Temptation hun Europese Arena-tour ‘Hydra’ af in een uitverkochte Heineken Music Hall, waar de opnames werden gemaakt voor deze live-DVD.

De CD ‘Hydra’ stond in meer dan 10 landen in de Top 10 van de album charts, en de band verkocht meer dan 150.000 concertkaarten in 2014 tot nu toe. Onlangs kreeg Within Temptation een Metal Hammer Award voor Beste Live Band. De CD ‘Hydra’ was genomineerd voor een AIM Award in de categorie Independent Album Of The Year. Vanaf 28 februari tot 24 april is de band te bewonderen in de Nederlandse theaters.

Foto (c) Dirk/Conny vd Heuvel/Maxazine

Deel: