Donderdagavond staat Sofie Winterson in een de kleine zaal van Paradiso om haar debuutalbum ‘Wires’ te presenteren. De show zou eigenlijk in mei plaatsvinden, maar is samen met de release van het album verplaatst naar september. Sofie staat vanavond voor een uitverkochte zaal, iets wat toch een fijn gevoel moet geven als je een debuutplaat uitbrengt.

Sofie wist in 2013 al haar muziek in de spotlight te krijgen doordat haar track ‘Your Eyes’ onder een internationale reclamecampagne van Braun terecht kwam. Sofie speelde zelf ook mee in de campagne. De eerste single ‘Said and Done’ kwam uit in januari 2014, de tweede ‘River’ in mei. Haar muziek is een combinatie van folk en elektronische muziek, en wordt vaak vergeleken met artiesten als Beach House en The XX.

De band bestaat vanavond uit Sofie Winterson, die naast zang afwisselend synth en basgitaar speelt. Lyckle de Jong op toetsen, Tom Meijer van A Polaroid View op gitaar en Illan Voshol op drums. Het is een avond met fijne dromerige muziek, waarbij de meeste reactie van het publiek komt op de singles die ze al kennen. Dit komt waarschijnlijk doordat het muziek is die je een paar keer moet horen voor je er echt in thuis bent. Geen slechte eigenschap, aangezien bijvoorbeeld het nummer van de reclame, wat iedereen behoorlijk vaak gehoord moet hebben, live nog steeds erg goed werkt. Het album, geproduceerd door Rimer London, ligt in de winkels vanaf 3 oktober.

Foto’s (c) Sander Rijken/Maxazine

Deel: