Wie niet beter zou weten heeft vast gedacht dat er een geweldig feestje in Poppodium de Peppel werd gevierd zondagmiddag de 28ste drukte van belang, dat begon al om 14.00 uur. Een hoop kleurrijke mensen van diverse leeftijden stonden namelijk om die tijd al te dringen voor de deur. Dat het druk zou worden hadden de bezoekers die deze middag al enige weken in hun agenda hadden staan wel verwacht. Binnen de regionen van Zeist was het namelijk al bekend, deze middag stond geheel in het teken van het “The Life l Live” concert… van…. voor….. maar ook door…. en MET Dick Broekharst.

Muziekliefhebbers uit de regio kennen hem op zeker. Dick leeft , vreet, ademt, drinkt zweet en is muziek! Zijn passie, zijn leven, zijn geluid wat terug te horen is in de blues en bluesrock. Of zoals we het ook wel plegen te noemen….de ouwelullenpunk. Velen hebben naast hem op het podium gestaan en menig publiek heeft van zijn rauwe en vaak ook gevoelige stemgeluid kunnen genieten. Dick die eigenlijk bijna altijd zijn allerbeste vriend, de mondharmonica, bij zich draagt in zijn binnenzak. Vele gezichten heeft deze man, misschien teveel om op te noemen. Van een liefhebbende echtgenoot, tot kroegmaatje, van de man die je wijze lessen in je oor kan fluisteren, een ferme schouderklop kan uitdelen tot een liefhebbende kus op je slaap. Natuurlijk ook een zeer gewaardeerde collega op wie men altijd kon rekenen.

Maar ook een persoon die enige reserve houdt, en zich altijd heeft weten te uiten in de muziek. ZIJN muziek. De laatste tijd samen met zijn band Carola en de Senior Rockets. Was het feest? Ja het was feest! Iedereen heeft kunnen genieten van deze middag vol muziek voor Dick en ook van Dick die zelf een grote bijdrage heeft geleverd. De aanleiding voor dit gebeuren is een minder feestelijke. Dick voert een strijd met een fatale ziekte, en hoewel hij prima partij en tegengas geeft zoals hij deze middag heeft laten zien, weten we allemaal dat hij gaat verliezen. Hoe groot is het cadeau wat hij de bezoekers, vrienden, familie en bekenden deze middag heeft gegeven….dat is met geen pen te beschrijven! (Laat staan op een monitor van de PC).

Dit muzikale festijn was bedoeld als dank en eerbetoon aan Dick Broekharst. Ik denk dat ik voor velen spreek als ik hier uit naam van iedereen die er bij was Dick bedank. En misschien niet jouw en ons genre…. maar toch speelt er steeds dat verrotte Abba nummer door mijn hoofd wat alles verwoord ‘Thank You For The Music’ . Want muziek is emotie en het is mooi dat we dit deze middag met vele liefhebbers hebben kunnen delen. Een wijze les om je leven te vullen met muziek, een hoop te luisteren en te ontdekken en een heerlijke uitlaatklep. Liefhebbers en gedreven mensen zoals Dick Broekharst geven je deze les mee. De klanken galmen na en ja….. we hebben altijd de foto’s nog.

Foto’s (c) Rob Sneltjes/Maxazine

Deel: