Orkater/De Nieuwkomers, het talentontwikkelingsprogramma van muziektheatergezelschap Orkater gaat dit najaar een unieke samenwerking aan met één van Nederlands grootste dansproducenten: Korzo producties. Nieuwkomers Thijs Maas en Wilko Sterke geven in de voorstelling Goldmund samen met choreografietalent Jasper van Luijk vorm aan het klassieke boek Narziss en Goldmund, het meesterwerk van Herman Hesse over de strijd tussen lichaam en geest.

Thijs Maas en Wilko Sterke ontdekten dat zij hetzelfde lievelingsboek hebben: Narziss en Goldmund van Herman Hesse. Twee vrienden, een monnik en een zwerver. Twee uitersten, daartussen beweegt het. Compromisloos zoeken ze hun weg in de belachelijke dubbelheid van alles. Want het argument ‘dat het toch niet uitmaakt wat je doet’, klopt wel, maar geldt nooit. In hun eerste gezamenlijke muziektheatervoorstelling zal popmuziek net zo dromerig of hard kunnen worden als de personages in het boek.

Orkater en Korzo producties ontwikkelen en ondersteunen beiden structureel nieuwe initiatieven en bieden ruimte aan jong talent. Orkater/De Nieuwkomers biedt jonge opgeleide muzikanten en theatermakers de gelegenheid hun ideeën om te zetten in een muziektheatervoorstelling die gespeeld wordt in de kleine zalen en op festivals. Terwijl Korzo producties zich concentreert op de ontwikkeling van choreografisch talent in verschillende stadia van hun carrière. Zo voorziet Korzo de Nederlandse dans steeds van een nieuwe impuls. Met Goldmund slaan beiden de handen ineen.

Goldmund gaat op zaterdag 25 oktober in première in de Toneelschuur in Haarlem.

Deel: