De Canadese zangeres Kiesza, bekend van de wereldwijde hit ‘Hideaway’, brengt volgende maand haar debuut uit. Het album is getiteld ‘Sound Of A Woman’ en verschijnt op 17 oktober. Op 7 november staat de zangeres/multi-instrumentaliste/danseres in Paradiso.

Het nummer ‘Hideaway’ is een van de grootste hits van de afgelopen zomer. De aanstekelijke dancetrack belandde wereldwijd op de hoogste positie in de singlelijsten, waaronder Groot-Brittannië en thuisland Canada. Ook in Nederland scoorde Kiesza een nummer-een-hit met dit nummer. ‘Hideaway’ kreeg in ons land uiteindelijk de platina status.

De 25-jarige zangeres heeft een even indrukwekkend als avontuurlijk verleden. Zo moest Kiesa Rae Ellestad, zoals Kiesza in het dagelijks leven heet, een veelbelovende carrière als ballerina laten varen na een knieblessure. Vanaf haar dertiende zeilde ze de wereld rond. Tijdens deze tochten op grote zeilschepen bekwaamde Kiesza zichzelf in de kunst van het scherpschieten. Ze ontwikkelde zo’n geweldig schot, dat het Canadese leger haar wilde inlijven als scherpschutter. Ze kreeg echter de kans aangeboden om een muziekopleiding te volgen aan Boston’s Berklee College of Music en besloot zich volledig te richten op de muziek. Ook dit bleek een schot in de roos, want met haar eerste single ‘Hideaway’ kreeg ze wereldwijd succes.

Deel: