Tommy Emmanuel, de virtuoze gitarist die van Chet Atkins zelf de titel CPG (Certified Guitar Player) kreeg, komt dit najaar naar Nederland voor een serie nieuwe shows in de zes grote zalen. Ter gelegenheid van de tour komt onder de titel ‘The Guitar Mastery of Tommy Emmanuel’ een 2CD compilatiealbum uit. De Australische gitarist met twee Grammy nominaties op zijn naam, heeft honderdduizenden fans over de hele wereld en Met zijn solo-optredens verkoopt hij zalen uit als het Sydney Opera House en Carnegie Hall in New York. Zijn Nederlandse tour begint “op niveau” in het Koninklijk Theater Carre in Amsterdam.

Al op jonge leeftijd begon Emmanuel aan zijn carrière. Op zijn 10e tourde hij met zijn familie onder de naam The Emmanuel Quartet door Australië en eigenlijk is hij nooit meer gestopt met gitaar spelen. Als sessiemuzikant werkte hij onder meer samen met Michael Bolton, Eric Clapton, John Denver en Stevie Wonder. Rond zijn 30e kwam zijn droom uit: een samenwerking met zijn idool en held Chet Atkins. Samen namen zij het album ‘The Day The Finger Pickers Took Over The World’ op, het album waarmee hij zijn eerste Grammy nominatie binnen haalde. Het album ‘The Mystery’ leverde hem zijn tweede nominatie op.

In zijn meer dan 20-jarige carriere heeft hij een innovatieve mix ontwikkeld van van jazz, blues, country, rock, klassiek en Spaanse invloeden. Tommy Emmanuel is inmiddels uitgegroeid tot een fenomeen. Een legendarische gitarist die met zijn unieke ‘fingerpicking’ stijl over de hele wereld volle zalen trekt.

The Guitar Mastery of Tommy Emmanuel
Ter gelegenheid van de tour brengt Favoured Nations onder de titel ‘The Guitar Mastery of Tommy Emmanuel’ op 12 september een 2CD compilatie uit. Naast tracks van zijn succes albums ‘Endless Road’, ‘The Mystery’ en ‘Little by Little’ bevat de compilatie live-opnames en twee niet eerder opgenomen songs ‘Only Elliot’ en ‘Sunset’.

concert data:
17-11 Amsterdam, Carre
18-11 Utrecht Tivoli/Vredenburg
19-11 Eindhoven, Muziekgebouw
22-11 Heerlen, Parkstad Limburg
23-11 Groningen, Oosterpoort
24-11 Rotterdam, Doelen

Deel: