In dezelfde periode dat zijn beroemde vader 80 jaar wordt en ook met een nieuw album komt, brengt Adam Cohen zijn vijfde solo album ‘We Go Home’ uit. Er zijn natuurlijk genoeg andere voorbeelden van kinderen van beroemde artiesten die zelf ook de muziekwereld zijn ingestapt, maar daarbij schoon genoeg ervan hadden dat ze steeds met hun beroemde ouders werden vergeleken terwijl ze daar liever afstand van doen. Dat is niet het geval bij Adam Cohen. Hij nam zijn nieuwe album zelf op in het huis van zijn vader op het Griekse eiland Hydra, en in de woonkamer van zijn ouderlijk huis in Montreal.

adamcohen-wegohome2014Dat de appel niet ver van de boom valt was al te horen op zijn vorige album ‘Like A Man’ uit 2011. ‘We Go Home’ is daar een vervolg. Hoewel het hier en daar wat meer toegankelijker is. Net als de voorganger bevat het een aantal sombere intieme songs. En in een enkel nummer kun je niet eromheen zonder even aan zijn vader te denken. Want in opener ‘Song Of Me & You, ‘So Much To Learn’, ‘What Kind Of Woman’, ‘Love Is’ en vooral in de afsluitende track ‘Boats’ klinkt zijn stem bij vlagen erg veel als zijn vader.

Toch is niet het hele album toe te schrijven aan de invloed van Leonard Cohen. Want met songs als ‘Too Real’, het uptempo ‘Uniform’ en de aanstekelijke titelsong van het album zou hij prima in het rijtje kunnen van Fink en Ben Howard. Het meest indruk maakt hij op het album nog met het persoonlijke ‘Fall Apart’ en de ballad ‘Swear I Was There’.

Het is ook vaak gebleken dat kinderen van beroemde artiesten niet altijd over hetzelfde talent beschikken. Maar ook daarin verschilt Adam Cohen. Die wel degelijks iets van zijn vader blijkt te hebben geërfd. Hoewel hij met ‘We Go Home’ ook bewijst dat hij gerust zonder die vergelijking zou kunnen. (8/10)(Cooking Vinyl)

Deel: