De in Alkmaar geboren zanger trapte zaterdag 20 september 2014 in een 4.700 bezoekers (circa 80% vrouw met gedeeltelijk verplichte mannen) uitverkochte Wielerbaan af voor het 2e deel van de Duizend Spiegels tour. Deel 1 begon in het voorjaar in Tivoli-Utrecht en eindigde in de Ziggo Dome –Amsterdam. Borsato en zijn live band hebben de smaak dus te pakken en gaan voor een tweede ronde.

Terwijl het buiten regende was het binnen bloedheet. De band onder leiding van bassist Giovanni Caminita staat als een huis. Deze op en top professionals laten geen nootje vallen. De mannen van Duyvis hadden wel wat spontaniteit kunnen brengen naar deze fuif. Dit verwijt dat geldt voor de doorsnee popliefhebber. De Borsato fan heeft dat probleem niet en geniet van een geweldige avond met Marco muziek, een prachtige lichtshow en een groot videoscherm als bachground.

De setlist was zoals verwacht een combinatie van songs van het laatste album ‘Duizend Spiegels’ aangevuld met de grote hits. Een duet met een Voice deelnemer is niet verrassend maar wel met dochter Jada. Hiermee ontstond er een intiem moment op de Wielerbaan.

Op zijn facebook pagina kondigde de zanger een feestje aan en zijn geliefde Alkmaar in brand te spelen. Dat eerste is gelukt, voor het tweede moet er wel iets meer gerockt worden en de veilige bekende popballads meer achterwege worden gelaten.

Foto’s (c) Dirk van den Heuvel/Maxazine

Deel: