Vanavond presenteert Counter Jib in EKKO in Utrecht haar eerste album ‘Mirk & Marvel’. De band is ontstaan in maart 2013 doordat de bandleden huisgenoten waren. De band bestaat uit Florian Wolff op gitaar en zang, Wouter de Graaf op gitaar, en Rolof Groothoff op drums. Hierna hadden ze al snel door een succesvolle crowdfunding actie de mogelijkheid om een eerste EP uit te brengen die goed werd ontvangen.

Het UniversumpjeHet voorprogramma wordt verzorg door Het Universumpje. De teksten zijn Nederlandstalig, begeleid met stevige rock. De band bestaande uit Jacob van de Water op gitaar en zang (o.a. Most Unpleasant Men), Merijn van de Wijdeven (o.a. Most Unpleasant Men), Gijs Loots op bass (o.a. Bombay Show Pig, Sue The Night, ex-Houses) en Nicky Hustinx op drums (o.a. ex-Marike Jager, ex-Woost). De band is pas sinds juni dit jaar bij elkaar, en klinkt desondanks al erg volwassen. Het is nog onduidelijk wanneer de heren weer optreden, maar het is zeker een aanrader om te checken.

Het voorprogramma heeft de zaal letterlijk en figuurlijk behoorlijk opgewarmd, waarna het de beurt is aan Counter Jib. Ze beginnen het concert met de eerste single “Golden Sofa” afkomstig van het nieuwe album, gevolgd door Where You Gonna Run, afkomstig van de EP Secret Showroom. Lion’s Den is de tweede single afkomstig van dit album.2.

Counter Jib speelt vuige gitaarrock, geinspireerd op bands als Nirvana, Foo Fighters, Queens of The Stone Age. Het klinkt qua gitaarwerk ook wat op De Staat. Counter Jib bewijst na een goed ontvangen EP vorig jaar, vanavond wederom dat ze in staat zijn om ook in EKKO het dak er volledig af te spelen.

Counter Jib staat 16 oktober in de Vera, 17 oktober als support van Navarone in De Kelder in Amersfoort en 24 oktober op Stampede Fest in Ommen. Het album ligt vanaf 6 oktober in de winkels, maar is nu al beschikbaar op iTunes en Spotify

Deel: