Over twee weken is het zover, dan gaat de musical ‘Dreamgirls’ in premiere. In het Zaantheater werd dit gepresenteerd door de volledige cast in een nieuw decor vol met hoogstaande technieken en prachtige kostuums. Enthousiast vertelt producent Albert Verlinde jaren bezig te zijn geweest om de rechten van deze musical in handen te krijgen. Een musical die nog niet eerder in Nederland te zien is geweest. Op de Kleinkunstacademie draaide Albert de plaat grijs en droomde hij ervan om de show te zien in New York.

‘Dreamgirls’ is gebaseerd op het leven van The Supremes en Diana Ross. Het is een verhaal van drie zangeressen Effie, Deena en Lorell die het trio The Dreamettes vormen en naam willen maken in de muziekwereld. Na verloop van tijd ontstaat er oneindigheid binnen het trio als Effie haar plaats als leadzangeres moet afstaan aan Deena. Als manager Curtis vervolgens Effie uit de groep zet, dan barst de bom pas echt los.

Met het industriele décor, prachtige kostuums en een droom van een cast, Berget Lewis, Pearl Jozefzoon en Aïcha Gil  wordt het publiek meegenomen naar de Motown sferen. Van showtrappen, glitter en glamour naar intieme nachtclubs. De verhalende liedjes worden gebracht in het Nederlands en de overige nummers zijn in het Engels. Een samensmelting van twee talen dat heel natuurlijk aan voelt.

Albert Verlinde vertelde tijdens de presentatie dat de musical ‘Dreamgirls’ partner is geworden van ‘The Voice of Holland’. “Dat betekend dat de musical regelmatig in de grote vrijdagavondshow te zien is. Het gaat over talentontwikkeling en omgaan met je roem”. Door een tipje van de sluier te lichten tijdens de presentatie is het wel duidelijk dat de musical ‘Dreamgirls’ alle potentie in zich heeft om een droom van een success te worden. De premiere vindt plaats op 28 september 2014 in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Foto’s (c) Dirk van den Heuvel/Maxazine

Deel: