Op vrijdag 19 september verschijnt ‘The Last Ship – Live At The Public Theater’ op DVD en Blu-ray. Het is een concertregistratie, opgenomen tijdens een van de 10 benefietconcerten die Sting gaf in The Public Theater in New York, en bevat songs van zijn meest recente album, aangevuld met songs van de gelijknamige Broadway musical die op 26 oktober in première gaat.

Sting wordt tijdens dit concert geflankeerd door een 14-koppige band, veelal bestaande uit muzikanten uit de regio, zoals zanger en acteur Jimmy Nail, die ook in de theaterproductie speelt, Kathryn Tickell op viool en doedelzak, Peter Tickell op viool en mandoline, Julian Sutton op harmonica en The Wilson Family op zang. Ook muzikaal leider Rob Mathes draagt zijn steentje bij op akoestische gitaar, piano, toetsen en achtergrondzang. Tegen een achtergrond van sprekende videobeelden wordt je als kijker meegesleept in een avontuur vol liefde, verlies, verlossing en zelfontdekking, en krijg je een kijkje in het verhaal achter ‘The Last Ship’.

De musical ‘The Last Ship’ is geïnspireerd op Sting’s kindertijd, en speelt zich af in de zeevaartgemeenschap van Wallsend in het Noordoosten van Engeland, waar Sting geboren en getogen is. Sting schreef zowel de muziek als de teksten voor de musical.

Componist, zanger, auteur, acteur en activist Sting verkocht wereldwijd een kleine 100 miljoen albums als solozanger en met The Police. Hij heeft 16 Grammy Awards, een Golden Globe en drie Oscar-nominaties op zijn naam. Hij heeft in meer dan 15 films gespeeld en twee boeken geschreven, waaronder de autobiografische bestseller ‘Broken Music’.

Deel: