Een van de meest succesvolle en getalenteerde zangeressen in de geschiedenis van de popmuziek is terug, en op een manier die we nog niet eerder van haar hebben gehoord. Eind oktober brengt Annie Lennox haar zevende solo album uit, getiteld ‘Nostalgia’. Het album is een verzameling met songs uit de jaren ’30 en ’40 van onder andere Billie Holiday, Nina Simone, Jo Stafford en Louis Armstrong.

‘Nostalgia’ is het resultaat van uren zoeken tussen de oude opnames en beelden uit de tracks van de Great American Songbook, in het bijzonder degene uit het blues genre. “Ik was nieuwsgierig”, vertelde de singer/songwriter van ‘Summertime’, ‘I Put a Spell On You’, ‘Strange Fruit’ en andere, minder bekende tracks als ‘Mood Indigo’ en ‘September in the Rain’. “Ik dacht, hoe zou mijn stem klinken, zijn deze songs geschikt voor mijn stem? Het was een soort van uitdaging. Ik leerde de songs kennen, raakte ermee bevriend en had veel plezier gedurende het opnameproces”, aldus de ex-Eurythmics zangeres.

De instrumenten op het album zijn grotendeels bespeeld door Annie zelf, tesamen met co-producer Mike Stevens en het album is opgenomen in zijn in West Londen gelegen studio. Op ‘Nostalgia’ hoor je Lennox op haar soulvolst, het album brengt niveau, diepte en warmte aan songs die dateren uit het civil-rights tijdperk. ‘Nostalgia’ ligt vanaf 27 oktober in de winkels.

Deel: