BlazersinConcert laat samen met het nieuwe TivoliVredenburg Utrecht de blazers vanaf oktober klinken. Een inspirerende concertserie van klassiek tot pop, van alle soorten en maten die de zinnen en verbeelding prikkelt. Een gezamenlijke bezieling van professionals en amateurs. BlazersinConcert is een boeiende concertserie waar zien en horen je doen verrassen. Zondag 5 oktober is het openingsconcert in de Grote Zaal van TivoliVredenburg, met de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso o.l.v. Tijmen Botma. Zondag 11 januari is daar om 15.00 uur het Nieuwjaarsconcert door het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht o.l.v. Jos Pommer en op zondag 8 maart speelt de Brassband Schoonhoven o.l.v. Erik Janssen.

Bij het openingsconcert krijgt de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso ondersteuning van zangeres Rianne Botma. Haar ken je misschien van ‘Hij gelooft in mij’. Al op 15 jarige leeftijd begint Botma aan het vooropleidingsproject muziektheater op het conservatorium van Arnhem. In 2005 wint zij de jaarlijkse compositiewedstrijd van de VARA en het Nederlands Blazers Ensemble. Op Nieuwjaarsdag 2006 is zij live te zien en te horen tijdens het Nieuwjaarsconcert vanuit het Concertgebouw in Amsterdam met haar winnende lied ‘Melody by Melody’. Ook DJ Kay Wilder is aanwezig op 5 oktober. DJ Kay Wilder is de pseudoniem van Herman-Jan Wildervank: Geboren in Leeuwarden, 1983, in een muzikale familie. In de kinderjaren werd er al druk gemixed met cassettes en werd de kracht van een muziekinstrument ontdekt. Door de jaren heen experimenteerde Kay met verschillende instrumenten op hoog niveau, zoals blaasinstrumenten, de basgitaar en drums en heeft hiermee titels behaald als ‘Beste slagwerkgroep van Nederland’ en Wereldkampioenstitels. Nu anno 2014 is Dj Kay Wilder bekend om zijn energieke crossover sound tussen progressive, electro, trance en pop EDM.

Tijdens het Nieuwjaarsconcert staan ook Denise Jannah en Teus Nobel op het toneel. Denise Jannah werd geboren als de oudste van vier dochters van een dominee. In het midden van de jaren zeventig verhuisde ze naar Nederland, waar ze rechten ging studeren aan de Universiteit Utrecht. Ze verruilde deze studie voor het conservatorium en studeerde daar af in zang en zangpedagogiek. Jannah speelde in 1989-1990 een belangrijke rol in de musical A Night at the Cotton Club, en bracht in 1991 haar eerste album uit. In datzelfde jaar trad ze voor het eerst op het North Sea Jazz Festival op. In 1993 verscheen haar tweede album. Ze kreeg voor dit album een Edison. In 1995 werd ze als eerste Nederlandse jazzmusicus gecontracteerd door het fameuze jazzlabel Blue Note Records.

Op 9-jarige leeftijd, nog niet in staat zijn vaders trombone bekwaam te bespelen, kreeg Teus Nobel een trompet in zijn handen, die hij nooit meer losliet… Op 17-jarige leeftijd auditeerde Teus voor de Rotterdamse Hogeschool voor Muziek, waar hij werd aangenomen voor hoofdvak Trompet Klassiek (docent Andre Heuvelman). Na een jaar kon hij het gevoel niet meer onderdrukken dat er iets miste en ging Teus de klassieke opleiding combineren met zowel 1e jaar HaFa Directie als Vooropleiding Trompet Jazz, op zoek naar zijn ‘muzikale roeping’. Onder de vleugels van Nederlandse jazz-legende Jarmo Hoogendijk vond Teus eindelijk de vrijheid die hij zocht en na een jaar switchte hij volledig naar jazz. In januari 2010 won Teus de auditie voor de vacature van solo-trompettist (jazz) bij het Orkest der Koninklijke Luchtmacht, waar hij sindsdien werkzaam is. Naast zijn werkzaamheden bij het Orkest Koninklijke Luchtmacht en freelance werkzaamheden, richt Teus sinds 2012 zijn ‘creatie-rift’ volledig op zijn Liquid Music Quintet, waarmee hij eigen composities ten gehore brengt die hij introduceerde onder de noemer liquid jazz.

Deel: