3FM-dj’s Eric Corton, Roosmarijn Reijmer en rapper Willie Wartaal doen verslag van de laatste festivaldag van Lowlands 2014, met optredens van Portishead en Skrillex. De rockers van Queens of the Stone Age sluiten af. De organisatie van Lowlands 2014 wist de rockers van Queens of the Stone Age (QOTSA) naar Biddinghuizen te halen als afsluitende hoofdact. Ze zullen veel nummers spelen van hun goed ontvangen zesde studioalbum …Like Clockwork uit 2013. Zanger en gitarist Josh Homme lijkt dit Nederlandse festival een warm hart toe te dragen: hij stond al vier keer eerder op Lowlands met QOTSA, met supergroep Them Crooked Vultures en rockband Eagles of Death Metal.

Portishead
Een andere grote naam deze Lowlands-editie is triphopband Portishead. Het laatste optreden van Beth Gibbons, Geoff Barrow en Adrian is alweer zestien jaar geleden. De hoogste tijd voor een rentree. Lowlands omschrijft de muziek van Portishead als ‘compleet uniek, betoverend en onvoorspelbaar’. De bandleden nemen de tijd bij het opnemen van hun muziek. Sinds 1991 bracht de band drie albums uit, tussen Portishead en hun laatste cd Third zat maar liefst elf jaar.

Skrillex
Presentatrice Roosmarijn Reijmer tipte zelf bij 3voor12 dubsteppionier Skrillex, die in 2012 ook op Lowlands stond. Na het Britse festival Glastonbury was ze diep onder de indruk van zijn optreden: “Met onwijze lasers, special effects totdat ze je oren uitkomen en heel veel rake liedjes blaast hij al het publiek omver. Het is een totaalspektakel, waarin zijn eigen tracks de hoogtepunten vormen”.

Lowlands 2014, 22:10 – 00:15 uur, Nederland 3

Deel: