Nog één week en dan is het zover. Dan is The Brave, het eerste openlucht festival van Nederland dat zich volledig richt op singer/songwriter, indie en folk muziek. Het fonkelnieuwe eendaagse buitenfestival haakt in op de revival van de singersongwriter en zet de traditie van troubadours voort. Up & coming artiesten die op zaterdag 23 augustus optreden in het pas ontdekte landgoed met amfitheater tussen Haarlem en Amsterdam. In een intieme setting spelen Dotan, Jake Isaac, Rue Royale, I am Oak, Float Fall, Town of Saints, Tessa Rose Jackson, Lowlakes en Sea + Air. Popprofessor Leo Blokhuis is host van The Brave.

The Brave is nu al zo’n succes gebleken dat de organisatie van The Brave, waarvan Maxazine trots mediapartner is, een derde podium heeft bijgeprogrammeerd! Naast de Mainstage en het Amfipodium plaatsen ze een derde, intiem, tentpodium, de ‘Speakeasy’. Met nieuwe namen Friends & Shadows (VS) en de Amsterdammers Cheeses Of Mexico.

Eén park, drie podia, 12 uur en 26 acts. Op het terras bovenop de picknickheuvel wordt ter plekke zelf gebrouwen bier verkocht en heb je uitzicht over het hele festivalterrein met aan de ene kant de mainstage en aan de andere het amfitheater. De burgers, barbers en barista’s zijn ook ruimschoots vertegenwoordigd.

De behoefte aan kleinschalige festivals is afgelopen jaren enorm toegenomen. The Brave richt zich op de muziekliefhebber die dapper genoeg is om buiten de gebaande paden te denken en iets nieuws durft uit te proberen. De organisatie geeft een stem aan de tegenbeweging die genoeg heeft van massaliteit. Het festival biedt ruimte aan ongeveer tweeduizend bezoekers. The Brave duurt van 11.00 tot middernacht in de Tuinen van West, in Amsterdam.

Een lekkere line-up maakt het programma nu al tot een succesvol festival, dat achteraf wordt voortgezet tijdens speciale kampvuursessies. Het Amsterdam Singersongwriter Guild heeft een lekkere line-up samengesteld met o.a Friends & Shadows (VS), Dear John, Dusty Stray, Amber Kamminga, Ro Halfide en Martine Bond, Intiem rond het kampvuur, precies zoals singer-songwriters het zelf bedoeld hebben…

Foto (c) Benjamin Photographics

Deel: