Dit voorjaar werd ‘Blitzmash’, het elfde album van de Amsterdam Klzemer Band, door pers en fans met groot enthousiasme ontvangen. De afgelopen weken gooide de AKB hoge ogen op de zomerfestivals.
 Na Oerol, Førde Festival, Welcome To The Village en Zwarte Cross maken ze dit weekend nog 2 festivals in XL formaat onveilig: vandaag Sziget en zondag Lowlands. In Biddinghuizen met gastvocalen van Pauni Trio en Samira Dainan. 
De komende tijd staat de AKB op nog meer festivals zoals Into The Great Wide Open. (zie tourlijst onderaan).

Al jaren toert de AKB met veel succes langs gerenommeerde Europese podia. Zo zetten ze al eerder Théâtre de la Ville (Parijs), Balkan Trafik (Brussel) en North Sea Jazz (Rotterdam) op hun kop. AKB staat dan ook voor ‘een niet meer te stoppen Balkantrein’. Met Blitzmash maakt de band weer een grote sprong voorwaarts. Voor de Blitzmash-tour zijn Adam Bar-Pereg (toetsen/drum-FX) en Mischa Porte (drums) toegevoegd aan de vaste line-up. Het resultaat is een rockende èn groovende Amsterdam Klezmer Band XL!

Met het Blitzmash-project combineert de groep speels en onvermijdelijk haar unieke mix van klezmer & balkan met ‘mash’-scherpe percussie & elektronica. Voor dit album werkten ze met producent Jori Collignon (Skip & Die, Nobody Beats the Drum) en een tof stel gastmuzikanten waaronder Kyteman, Benjamin Herman, Lilian Vieira, Kivilcim, Yuriy Ghurzhy, Cata Pirata, Orhan Osman en het Pauni Trio. Resultaat?…. een muzikale crash als ultieme Blitzmash!

Tourdata
vr 15 aug Sziget, Boedapest, Hongarije
zo 17 aug Lowlands, Biddinghuizen
za 23 aug Haffner Open 2014, Das Grosse Open Air des AZ, Duitsland
vr 29 aug Pjazza Teatru Rjal, Valetta, Malta
za 30 aug Jazz Fietstoertocht, Groningen
zo 31 aug Full Colour Festival, Emmen
vr 5 sep Into the Great Wide Open, Vlieland
za 6 sep Vredefeesten Sint-Niklaas, België
zo 7 sep Groede Festival, Groede – Zeeland

Foto (c) Fred van Diem

Deel: