Van Sean Taylors laatste twee CD’s, ‘Love Against Death’ en ‘Chase The Night’ was ik behoorlijk onder de indruk geraakt. Toen ik hoorde dat hij op 7 augustus in De Boerderij in Zoetermeer zou optreden wist ik dat ik deze Engelse zanger/gitarist daar dan ook live wilde zien. Dat hij slechts in het voorprogramma zou optreden en ik er dan Richard Thompson bij zou krijgen was alleen maar mooi meegenomen.

Op de middag voor het optreden had ik een uitgebreid interview met hem en op de vraag wat wij die avond van hem zouden kunnen verwachten antwoordde hij dat hij alleen wist waarmee hij zou gaan beginnen. De rest zou van de reacties van het publiek afhangen.

In een tijdsbestek van bijna drie kwartier liet Sean een synopsis van zijn werk horen. Veel eigen songs, zoals ‘Heaven’, de song waarmee hij begon, en ‘Chase The Night’, het titelnummer van zijn meest recente album. En ook een enkele cover. Hij speelde een prachtige eigen bewerking van het aloude ’16 Tons’ en Richie Havens’ ‘Freedom’, waarmee hij zijn set afsloot. Sean Taylor is een geëngageerde muzikant die veel vertelt in zijn teksten. En daarbij is hij ook een fenomenaal goede gitarist, die op een enkel echo-effect na, geen trucs nodig heeft om een zaal aan zich te binden. Zijn stem is helder en duidelijk en krijgt soms een sferische klank, zoals we die ook van iemand als John Martyn kennen, waarmee hij songs meer diepte geeft.

Het is jammer dat Sean slechts het voorprogramma van de avond was; het was m.i. te snel afgelopen. Het smaakt in ieder geval naar meer. Het optreden werd door een aantal camera’s opgenomen. Sean vertelde mij erna dat het de bedoeling was dat dit eventueel op DVD zou verschijnen. Mooi dus voor de mensen en die er niet bij waren. Ik ben er zeker van dat wij nog veel meer van hem zullen horen.

Deel: