Momenteel zijn de mannen van The who zich gereed aan het maken voor hun 50-jarig jubileum, dit gaan ze vieren met ondermeer een tournee. Voor de viering rond hun jubileum vraagt de band hun fans of ze zeldzame en verloren gewaande opnames, vergeten radio en TV opnames, foto’s en filmopnames gemaakt door fans, bootleg opnames, demo’s, zeldzame foto’s en memorabilia willen delen.

Als voorbeeld noemt de band een uit 2002 daterende film ‘The High Numbers at the Railway Hotel’, een film die een Nederlandse fan sinds 1964 in zijn bezit had. De band zal de meest interessante items verwerken in hun nog uit te komen jubileum releases, hun fans bedankend voor hun bijdrages. Niet alleen worden ze bedankt, zo krijgt iedere desbetreffende fan twee VIP tickets voor een van de concerten. Fans die dus bijzondere items hebben kunnen mailen naar thewho@umusic.com.

Ondertussen brengt The Who op 28 oktober een greatest hits collectie uit, ‘The Who Hits 50!’ en treffen Roger Daltrey, Pete Townshend & Co. voorbereidingen voor de Who Hits 50! tour die hen komende herfst langs diverse Britse stadions zal brengen, en volgend jaar naar de USA. Verder viert de band hun jubileum met evenementen en releases die een beeld gaan geven van hun culturele impact.

Deel: