In het weekend van 14 augustus vindt in Biddinghuizen weer “A Campingflight To Lowlands Paradise” plaats. Ook dit jaar staan er weer ruim 100 muziekacts geprogrammeerd en is er keuze tussen wereldtoppers maar ook vooral de grote onbekenden. Elke week hier bij Maxazine een paar tips uit een bepaalde festivalgenre. Deze keer de aandacht voor het discussieprogramma en workshops.

School of life
The School of Life is de plaats waar je even stil kan staan om gericht na te denken over de fundamentele vragen van het leven. Hoe vind je werk dat voldoening geeft? Hoe ga je een gelukkige relatie aan? Hoe vind je rust? Hoe leer je de wereld begrijpen en, zo nodig, verbeteren? Dat soort vragen. Op zaterdag om 12.00 uur gaat Peter-Paul Verbeek het publiek uitleg geven over de techniek dit steeds meer de overhand krijgt op de mens. Waarom kunnen wij niet meer zonder smartphone, internet en technische snufjes. Is het gevaarlijk of juist een aanwinst? Een zeer interessante lezing over mens en techniek.

School Of Life heeft dagelijks in The Titty Twister tussen 12.00 en 18.00 diverse sprekers staan over verschillende onderwerpen.

Under The Influence
Elke middag in de Echo wordt er aan de hand van journalist Leon Verdonschot een kijkje genomen in de denkwijze van Lowlandsartiesten. Wat beweegt hun om de liedjes te maken, wat ze inspireert of ontroert. Met behulp van fragmenten laten ze ons hun denkwijze meemaken en verrassen ze ons met een lach en traan. Op vrijdag stelt Steven Ansell (drummer/zanger van Blood Red Shoes)zijn ziel bloot. Op zaterdag gunt Felix Rieble van The Cat Empire on seen kijkje in zijn gedachten. Op zondag zal het een mooie middag worden met woordenkunstenaar Typhoon met zijn geniale gedachten.

Always Hardkoor
Al sinds jaar en dag is de Alphatent op zaterdagmiddag het podium voor gekkigheden als singalong. Deze editie zal bij voorbaat al een ongekend succes gaan worden. Deze middag zal namelijk een cursus Happy Hardcore bevatten.

Hoewel de muziek sinds de jaren negentig nog nauwelijks de hitparades haalt, heeft deze muzieksoort toch bij de meeste bezoekers een speciaal plekje in het muzikale hart. Komiek Carolien Borgers zal een uur lang de basisprinsipes van de Happy Hardcore uitleggen. Naast een akoestische medley door Tangarine is er ook ruimte voor een workshop ‘gabberendansen’ Het einde zal legendarisch worden met optrdens van DJ Ruffneck, The Party Animals en natuurlijk Mental Theo. Het zal een mooi begin van de tweede dag gaan worden met minimal 180 BPM.

Deel: