Het Amerikaanse Library of Congress heeft via een persbericht laten weten dat zij de Gershwin Prize for Popular Song hebben toegekend aan Billy Joel. Hiermee treedt hij in de voetsporen van onder andere Paul McCartney, Stevie Wonder en Paul Simon, die de prijs al eerder in ontvangst mochten nemen. James H. Billington (Library of Congress) vertelde dat Joel een “a storyteller of the highest order” is. Joell krijgt de award uitgereikt in November te Washington, D.C. tijdens een ceremonie met een lunch en optredens.

De website van het Library of Congress beweert dat de Gershwin Prize “honors a living musical artist’s lifetime achievement in promoting the genre of song as a vehicle of cultural understanding; entertaining and informing audiences; and inspiring new generations”. Joel zelf liet weten: “De grote componist, George Gershwin, is gedurende mijn carriére een grote bron van inspiratie geweest. De beslissing om mij de award toe te kennen beschouw ik als een mijlpaal”.

Joel heeft zes Grammy’s in ontvangst mogen nemen en is zowel tot de Rock and Roll Hall of Fame als de Songwriters Hall of Fame toegetreden. Na optredens in Washington, DC en Philadelphia in de nabije toekomst, gaat Joel 5 concerten (1 per maand van augustus tot december) geven in de Madison Square Garden in New York.

Deel: