Dag 3 van Dour festival in Belgie is de dag dat het al wat minder warm is, en er zelfs een weeralarm code oranje afgegeven wordt, maar die bui met grote hagelstenen die voorspeld is, die komt gelukkig niet. Wat wel komt, zijn de vele bands in een van de 7 tenten die Dour rijk is, namelijk het hoofdpodium (the Last Arena), de Dance Hall, Jupiler Boom Box, La Petite Maison dans la Prairie (het blijft natuurlijk Franstalig Belgie), de Cannibal Stage, de Red Bull Elektropedia balzaal en de Dub Corner.

Ikzelf heb heen en weer gependeld tussen het hoofdpodium, de Cannibal Stage en La Petite Maison dans la Prairie. In deze laatste tent staan zo ongeveer de indie- en rockbands, en deze zaterdag stonden daar onder andere 65DaysofStatic, Jagwar Ma, Maximo Park en Mogwai. Op de Cannibal Stage staat metal en alternatieve elektro: de hardcore mannen van Coubiac en The Catharsis, Cerebal Ballzy (deze band MOET je echt eens live gezien hebben) en Fuck Buttons als Dj Set, wat een mooie ervaring was, zeker omdat ik dat nog niet gehoord en gezien had. The Hives, Cypress Hill en Girls in Hawai stonden op the mainstage, het enige echte podium!

Onderstaand vind je een foto-impressie van dag 3.

Foto’s (c) Armelle van Helden/Maxazine

Deel: