En dan is het al weer zondag, de laatste dag Dour 2014. Doordat het ’s nachts lekker geregend heeft, is het terrein wat modderig, maar het mag geen naam hebben, als je het vergelijkt met 2 jaar geleden. Dus voorzichtig schuivend van de ene tent naar de andere, dat is het device! Een aantal bands vandaag maken diep indruk, en dat zijn Deap Vally, Lisa Leblanc en toch ook de Kaiser Chiefs. Zanger Ricky Wilson was BOOS, zo heb ik hem nog nooit gezien. Een stagehand die een geluidsbox wilde redden van naar beneden vallen, werd hardhandig weggeduwd, en achterna gerend tot achter de coulissen, de microfoonstandaard werd verbogen en de microfoondraad kwam menig moment vast te zitten. De leden van de Franse electropunkrockband Punish Yourself hebben ieder het lichaam gebodypaint met blacklight verf, en laten een staaltje theater zien: zombies dansen, slijptollen tegen harnassen zorgen voor geweldige vuurstralen. Maar er stonden natuurlijk meer bands: reggaeman Winston McAnuff die hoe oud hij ook is, nog lekker over het podium danst en zijn dreadlocks uitschud, de Franstalige hiphoppers van Casseurs Flowters, Skindred niet te vergeten en Cairo Liberation Front, Nederlanders met buikdanseressen die theedoeken en wierook uitdelen.

Hieronder wederom een impressie van de dag, in foto’s.

Foto’s (c) Armelle van Helden/Maxazine

Deel: