In het weekend van 14 augustus vindt in Biddinghuizen weer “A Campingflight To Lowlands Paradise” plaats. Ook dit jaar staan er weer ruim 100 muziekacts geprogrammeerd en is er keuze tussen wereldtoppers maar ook vooral de grote onbekenden. Elke week hier bij Maxazine een paar tips uit een bepaalde muziekgenre. Deze keer de deephouse/techno.

Hoewel 10 jaar geleden ondenkbaar, wint de dance elk jaar meer terrein op Lowlands. Hoorde je vroeger pas om 22.00 uur de eerste beats uit de tenten klinken is dat tijdstip inmiddels ver achterhaald en klinken de eerste technodreunen al bij daglicht over het terrein. Inmiddels staat het festival ook bekend om zijn zeer uitgebreide en gedurfde dance programmering. Naast de grootheden als Skrillex en Disclosure tippen we vandaag drie toppers op techno gebied (>140 bpm), die het bezoeken meer dan waard zijn.

Gesaffelstein
De Franse techno DJ Mike Lévyis is als Gesaffelstein al ruim 6 jaar beroemd en berucht in de dance scene. Naast de 8 albums van zijn eigen hand heeft hij ook nummers geproduceerd voor Kanye West, Daft Punk en Tiga. Maar het beste komt hij tot zijn recht op het podium voor een uitgelaten publiek. Een feit is dat Gesaffelstein live een briljante set neerzet. Dit jaar won hij het (kritische) melkweg publiek voor zich maar ook Lowlands gaat zeker vallen voor de kwaliteiten van Mike.

Happa
Samir Alikhanzizadeh is half Perzisch maar voornamelijk een geniale Britse techno dj. De beats van 140 BPM sleuren je de zaterdagochtend in wanneer Happa de vrijdag gaat eindigen. Geen poespas en met bijna “minimal” sound gaat elke tent overstag. Liefhebbers van de betere techno zullen hier te vinden zijn en de rest van het weekend zul je nog zeker terugdenken aan Happa.

Boddika
Eigenlijk is er niemand die de duisternis beter kan inluiden dan Boddika. Als de ene helft van Intsta:mental heeft hij al heel wat jaren ervaring met het vullen van schemerige zalen. Ooit begonnen met drum-n-bass begeeft hij zich tegenwoordig aan de donkere technokant. De deephouse geluiden met een 150BPM technobeat zullen tot op de campercamping doordreunen. Laat je meevoeren de vuile nacht in, met Boddika aan de hand.

Deel: