Bijna drie jaar geleden schrok de wereld op door de tragische dood van zangeres Amy Winehouse. De documentaire The final goodbye reconstrueert het leven en de carrière van de geliefde en bewonderde soul- en jazzartiest. Amy Winehouse overleed op zaterdag 23 juli 2011. De pas 27-jarige zangeres werd dood aangetroffen in haar appartement in Londen. Autopsie en een aanvullend toxicologisch onderzoek wezen geen duidelijke doodsoorzaak aan.

Pas op 26 oktober werd bekendgemaakt dat ze overleed aan een alcoholvergiftiging. Dat terwijl haar vader Mitch dacht dat haar dood te wijten was aan afkickverschijnselen. De overgang van veel drugs en alcohol naar niets, zou volgens hem de fatale klap zijn geweest.

Drugs en alcohol
Amy Winehouse kampte in haar jonge leven met grote problemen. Ze dronk veel en gebruikte drugs. Haar hit Rehab schreef ze over het feit dat iedereen vond dat ze moest afkicken. Zelf vond ze dat niet nodig, maar haar verslaving zorgde voor veel problemen. Concerten werden afgezegd en als ze wel kwam opdagen, verscheen ze vaak dronken op het podium. Uiteindelijk vond ze de weg naar een afkickkliniek, maar het mocht niet baten.

Sterfdag
Komende woensdag is het precies drie jaar geleden dat Amy Winehouse overleed. Ter nagedachtenis zendt de NTR vanavond Amy Winehouse – The Final Goodbye uit. Het is een reconstructie van haar tragisch korte leven en van haar stormachtige carrière.

Amy Winehouse – The Final Goodbye, 21:40 – 22:40 uur, Nederland 3

Deel: