Leif de Leeuw is een van de jonge artiesten die het verse bloed zijn voor de Nederlandse blueswereld. De nog geen 20-jarige gitarist staat al jaren bekend als talent, heeft de prestigieuze Sena Dutch Guitar Award in de wacht gesleept en maakte deel uit van Sonny Hunt & the Dirty White Boys. En nu eindelijk verschijnt een cd onder zijn eigen naam. De cd is nog ‘maar’ een EP met vijf nummer, maar de vijfentwintig minuten die het duurt is het een goede weergave van wat band in zijn mars heeft. De band bestaat naast naamgever Leif de Leeuw uit gitariste/zangeres Britt Jansen, bassist Elbe Gerhartl en drummer Niels Duindam.

De basis van de band is heel duidelijk de bluesrock, maar het is duidelijk dat zij zich niet tot dit genre willen beperken. De vijf songs zijn door de band zelf geschreven. Het begint met “What About Grey”, een mix van jazzrock en rockende funk. Dit wordt gevolgd door de slowblues “Once And For All”, waarin , als het ruiger wordt, het toch wat nette stemgeluid van zangeres Britt zelfs af en toe de vibrato toont, die we kennen van iemand als Beth Hart. “My Shop” en “Strictly Confidential” zijn onvervalste bluesrockers. In het eindstuk, het instrumentale “Boaz”, laat Leif horen diverse stijlen als bluesrock, jazz en fusion, in de vingers te hebben.

De EP Deluxe is een fraai visitekaartje van een talentvolle band die wordt geleid door een uitstekende gitarist. Er ligt een grote toekomst in het verschiet. (8/10) (eigen beheer)

Deel: