Sean Taylor is een in Londen woonachtige singer-songwriter, die onlangs met “Chase The Night” zijn zesde album heeft uitgebracht. Het album is in Texas opgenomen met multi-instrumentalist Mark Hallman (bas, drums, hammond, piano, accordeon, mandoline, gitaar) aan de knoppen en een keur aan muzikanten die een bijdrage leveren, waarvan Danny Thompson (Pentangle, John Martyn) de bekendste is.

TaylorSean ChaseTheNight_cAan de andere kant van de oceaan zou Seans stijl omschreven kunnen worden als Americana, maar aan deze kant houden we het maar op roots-rock. De tien songs zijn zelfgeschreven, waarvan een in samenwerking met de al genoemde Hallman. Zoals het een goede liedjesschrijver betaamt klinken de songs alsof hij het allemaal zelf heeft beleefd. Maar het zou evenzo goed kunnen zijn, dat hij over anderen vertelt of het gewoon verzonnen heeft. Maar dat doet hij dan heel overtuigend. Sean is een goed bluesgitarist, die kan rocken, maar ook rustige ballads en sferische songs aan kan. In dat laatste komt de invloed van de grote John Martyn naar voren. Zijn teksten zijn po√ętisch en de teksrten hebben een geheel eigen ritme.

Een prima album met muziek dat het midden houdt tussen Amerikaanse blues en country en Engelse folk. De po√ętische teksten maken het helemaal af. (8,5 / 10) (eigen beheer)

 

 

Deel: