Op 25 augustus brengt Provogue Records het nieuwe album van gitaarvirtuoos Philip Sayce uit: ‘Influence’. De bluesrocksensatie eert zijn muzikale helden op ‘Influence’, aan de hand van een aantal unieke covers van ondermeer Graham Nash, Little Feat en Little Richard. Daarnaast zijn er ook genoeg eigen composities te horen, geschreven samen met producer Dave Cobb. Diezelfde Cobb zat ook achter de knoppen bij Rival Sons en California Breed. Verder wordt Sayce muzikaal ondersteund door ondermeer toetsenist Fred Mandel, bekend van zijn werk voor Elton John, Pink Floyd en Queen. Dit alles resulteert in een hoogstaande en veelzijdige (blues)rockplaat vol overdonderende solo’s, maar tegelijkertijd met toegankelijke liedjes.

Philip Sayce werd geboren in Wales, groeide op in Canada, maar woont al jaren in de VS. Hij speelde met Jeff Healey, Uncle Kracker en Melissa Etheridge, alvorens zijn solo-carrière te beginnen. ‘Influence’ is het vijfde solo-album van de zanger/gitarist, na ‘Peace Machine’ (2009), ‘Innerrevolution’ (2010), ‘Ruby Electric’ (2011) en ‘Steamroller’ (2012).

Tracklist ‘Influence’:
1 ‘Tom Devil’
2 ‘Out Of My Mind’
3 ‘Sailin’ Shoes’
4 ‘I’m Going Home’
5 ‘Fade Into You’
6 ‘Blues Ain’t Nothin’ But A Good Woman On Your Mind’
7 ‘Green Power’
8 ‘Better Days’
9 ‘Easy On The Eyes’
10 ‘Evil Woman’
11 ‘Triumph’
12 ‘Light Em Up’
13 ‘Peace In The Valley’

Deel: