Nadat The Chamber verleden week al op radio in première was gegaan, heeft Lenny Kravitz vandaag de eerste single van zijn tiende studioalbum officieel aangekondigd. Daarnaast maakte hij meer details bekend over zijn nieuwe album en onthulde hij de cover en tracklisting. Op 22 oktober start Lenny Kravitz het eerste deel van zijn wereldtournee in Moskou. Deze tour, waarbij hij veertig verschillende steden aandoet, brengt hem op woensdag 19 november naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start vrijdag 27 juni aanstaande.

Lenny Kravitz’ nieuwe album Strut verschijnt op 22 september via Roxie Records/Kobalt Label Services en wordt in Nederland door V2 Records uitgebracht. Strut is een echt rock & roll album dat heel ritmisch is en waarop het thema verlangen in al zijn vormen wordt verkend. Van het meest fysieke tot het meest geïdealiseerde. Dit zijn nummers gemaakt met het hart op de tong en dat is precies wat Lenny Kravitz voor ogen had. Hij scoorde de afgelopen jaren vele wereldhits en verkocht bijna 40 miljoen albums. Voor hem is dit het perfecte moment om terug te keren naar de essentie: “This record brought me back to a place of what I love so much about music. Back to the feelings I had when I was in high school. It’s a real rock & roll record – it’s raw, it’s got soul and it came together really quickly.”

Zoals altijd speelde Lenny Kravitz ook nu weer gitaar, bas, keyboards, drums en percussie en produceerde en arrangeerde hij Strut ook. Om de puntjes op de i te zetten belde hij met legende Bob Clearmountain (David Bowie’s Let’s Dance, Tattoo You van The Rolling Stones en Bruce Springsteens Born in the U.S.A. ) en vroeg hem het album te mixen.

Lenny Kravitz wordt alom gezien als een van de meest prominente rockartiesten van onze tijd. In zijn twintigjarige carrière heeft hij genre, stijl, ras en klasse overstegen en zich in hoge mate laten inspireren door soul, rock en funk uit de jaren ’60 en ’70. Kravitz’ talenten als componist, producer en multi-instrumentalist resoneren in tien studioalbums die tezamen een tijdloze catalogus vormen. Hij kreeg vier Grammy Awards op rij en verkocht wereldwijd ruim 38 miljoen albums. Zijn meest recente release is de 20th Anniversary editie van zijn debuut Let Love Rule en in 2011 het album Black and White America. Zijn muzikale succes hebben hem in de gelegenheid gesteld om zijn creatieve visie ook buiten de muziekwereld uit te dragen. Hij was te zien in de films Precious, The Hunger Games , Catching Fire en, naast Forest Whitaker, Oprah Winfrey en Cuba Gooding Jr., in The Butler. Daarnaast richtte Lenny Kravitz in 2003 het creatieve bedrijf Kravitz Design Inc. op dat commerciële en publieke design services, product ontwikkeling en branding verzorgt.

De volledige tracklisting van Strut ziet er als volgt uit:
01. Sex | 02. The Chamber | 03. Dirty White Boots | 04. New York City | 05. The Pleasure and the Pain | 06. Strut | 07. Frankenstein | 08. She’s a Beast | 09. I’m a Believer | 10. Happy Birthday | 11. I Never Want To Let You Down | 12. Ooo Baby Baby

Deel: