De Boerderij in Zoetermeer was zaterdagavond 14 juni het podium waar Bas Paardekoper en zijn Blew Crue hun nieuwste CD ‘Songs From Room 111’ presenteerde. Absoluut bekend terrein voor Bas, hij heeft hier meerdere malen opgetreden, onder andere met Walter Trout en ook het vorige album ‘Broken Heart For Sale’ kreeg hier zijn vuurdoop. De band bestaande uit: Bas Paardekooper (Gitaar en Zang), André de Bruijn (Basgitaar en zang), Roel van Leeuwen (Drums en zang) en Wouter Hoek (Toetsen en zang) was er dan ook helemaal klaar voor om hun “best performance” te geven.

Tijdens het maken van dit album heeft een aantal dingen plaatsgevonden, leuke, zoals de geboorte van een dochter van drummer Roel, maar ook minder leuke, de opnamestudio die wegens omstandigheden per direct moest sluiten, waardoor de band op het laatste moment op zoek moest naar een andere studio en het overlijden van de vader van één van de bandleden. Ondanks, of misschien ook wel dankzij deze ervaringen is ‘Songs From Room 111’ een bijzonder album geworden. Zelfs zonder deze informatie is het duidelijk dat de band “echt” is.

Omdat er deze avond ook DVD opnames werden gemaakt werd het aanwezige publiek getrakteerd op een gevarieerd programma waar de songs van het nieuwe album werden afgewisseld met het bekende werk. Lastig om te omschrijven wat er dan als toehoorder over je heen komt. Als eerste Bas Paardekoper zelf die het beste uit zijn Fender Stratocaster weet te halen dat voor fans van deze unieke gitaar een lust voor het oor is, maar ook het samenspel tussen de bandleden en al helemaal niet te vergeten de samenzang van de heren van de veelal autobiografische teksten zorgen er tezamen voor dat je geraakt wordt tot op het bot.

Zoals van tevoren gehoopt en verwacht door de vele fans verscheen na een korte pauze in het programma papa Aad Paardekooper op het podium met zijn accordeon om semi-akoestich twee nummers mee te spelen in een intieme setting. Erg indrukwekkend en voor niet ingewijden een bijzondere verrassing. Voor de aan het eind van dit jaar te verschijnen DVD levert dit een uniek document op! Bijzonder ook is de band met het publiek, wat al net zo divers is als de songs die werden gespeeld. Variërend in leeftijd van zo’n jaar of tien tot zestig plus. Paardekoper en zijn band is van internationale klasse, dat bewijst ‘Songs From Room 111’ eens te meer.

Het album is opgenomen en gemixt in de Schenk Studio te Amsterdam en de gemasterd in de Abbey Road Studio’s door Sean Magee dat het ook nog eens kwalitatief zeer goed maakt. Een CD die je absoluut moet gaan luisteren. Tijdens een live optreden word je “gevangen” door jankende gitaarsolo’s, strakke rocknummers en gevoelige bluesballades en worden je emoties op scherp gezet. De band is onder andere geïnspireerd door Stevie Ray Vaughan, Walter Trout en Jimi Hendrix, laat zich het beste omschrijven als Amerikaanse Bluesrock, maar is niet in een hokje te plaatsen en dat maakt ze dan ook uniek en de moeite van het ontdekken waard.

Foto’s (c) Rob Sneltjes/Maxazine

Deel: