Op maandagavond 19 mei staat Wallis Bird in een goed gevuld Patronaat. De 32-jarige Ierse heeft vanavond haar enige show van deze tour in Nederland. Ze is linkshandig, maar verloor de vijf vingers van haar linkerhand tijdens een ongeluk met een grasmaaier. Vier vingers konden er weer worden aangezet, ze leerde om een rechtshandige gitaar op z’n kop te bespelen, dat bijdraagt aan haar ongewone gitaarspel.

In het voorprogramma staat Sofia Dragt, in 2013 won zij de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. In 2013 deed zij mee met het TV programma ‘de beste singer-songwriter’, waarin zij één van de negen finalisten was. Ze begeleidt zichzelf op piano, en brengt erg mooie nummers ten gehore.

Hierna volgt de set van Wallis Bird. Vanavond is het allerlaatste optreden van de Europese tournee ter ere van haar vierde album ‘Architect’ die afgelopen maand uit is gekomen. De band die ze meebrengt bestaat uit Aiden (op gitaar, klarinet, melodica en achtergrondzang), Emma Greenfield (op bugel, gitaar, melodica en achtergrondzang) en de broers Michael en Christian Vinne (op bas en drums). Ze laten zien erg goed op elkaar ingespeeld te zijn, onder andere door de manier waarop ze met wat technische probleempjes in het begin omgaan.

Wallis speelt een enorm energieke show, waarbij ook in t publiek hier en daar flink meegedanst en gezongen wordt. De enthousiaste manier van gitaarspelen zorgt er voor dat gedurende de avond meerdere snaren sneuvelen. De gitaar tech heeft het vrij druk deze avond om de nodige snaren te vervangen en gitaren om te wisselen. Ze brengt de cover ‘Little Plastic Castle’ van Ani DiFranco, een van haar muzikale helden, en ook een artiest waar Wallis regelmatig mee vergeleken wordt. Er is net aangekondigd dat Wallis Bird op 5 november de Ekko in Utrecht aandoet, een aanrader om naar toe te gaan.

Foto’s (c) Sander Rijken/Maxazine

Deel: