Enorme buien, wateroverlast, delen van Frankrijk, België en Nederland hadden er al een voorproefje van gehad. Ook Pinkpop bleef vanavond niet droog, Tijdens het optreden van Arcade Fire begon het te regenen. Het KNMI liet vanochtend weten: “Vandaag zijn er flinke perioden met zon en blijft het droog. Later vanochtend zal de bewolking vanuit het zuidwesten gaan toenemen en bestaat er al kans op regen of buien. Eind van de middag moet vanuit het zuiden overal rekening worden gehouden met stevige onweersbuien die lokaal vergezeld kunnen gaan van hagel, zware windstoten en veel neerslag”. En inderdaad, de voorspellingen kwamen uit. “Code Rood” werd afgekondigt, dus kans op extreem weer.

Organisator Jan Smeets heeft het publiek toegesproken, volgens de voorspellingen zal het aankomende noodweer ongeveer een half uurtje duren. Vooralsnog gaat het optreden van Metallica gewoon door, de bezoekers wordt geadviseerd om op de grond te gaan zitten en zich tegen de eventuele hagelstenen te beschermen. Ook zei hij om absoluut niet naar de camping terug te gaan maar in de nabijheid te blijven van de lichtmasten, de bliksemafleiders, die opgesteld staan op het terrein moeten voldoende bescherming bieden.

Update 1:
Pinkpop 2014 is stilgelegd, het weer is té onstuimig om door te gaan. Wanneer Metallica het podium gaat bestijgen is nog onbekend.

Update 2:
Metallica gaat door. Ze spelen een volledige set. Verwachte aanvang is tussen 21:30 en 21:45 uur.

Update 3:
Code Rood is ingetrokken, Metallica staat nu op het podium.

Deel: