Op zaterdag 28 Juni vindt de eerste editie van Festival Broedplaats plaats. Een gloednieuw muziek festival wat zich met een mainstream programmering richt op de Nederlandse pop acts van vandaag en morgen. Onder ander Splendid, Dotan en MakeBelieve staan voor deze eerste editie op de programmering.

Het festival biedt met twee podia plek aan nieuwe en reeds gevestigde Nederlandse acts. Een van de absolute smaakmakers tijdens deze eerste editie zal Dotan zijn. Deze singer songwriter werd in 2011 bekend met de hit ‘This Town’ en bracht onlangs zijn nieuwe album uit, waarvoor hij samenwerkte met de producer van Ben Howard. De single ‘Home’ die onlangs werd uitgebracht was al megahit op radio 3FM en werd lovend ontvangen door de pers. Giel Beelen: “Dotan doet het hem weer! Hij dringt door tot mijn zeven lagen en weet de kern te raken met zijn nieuwe album ’7 Layers’”.

Een andere bekende naam is MakeBelieve. Met hun energieke mix van pop en rock hebben deze jonge de afgelopen jaren hun sporen in de Nederlandse muziek scene verdiend. Zo scoorden ze hits de singles ‘Summerbeat’ en ‘Another Night at the Disco’, stonden ze op festivals als Lowlands en Sziget en waren ze supportact voor Paramore, 30 Seconds to Mars en Avril Lavigne. Dit voorjaar komt het nieuwe album van de band uit, waarvan op 28 Juni vast en zeker een aantal songs voorbij zal komen!

De afsluiter van de eerste editie van Festival Broedplaats is Splendid. Hun zomerse, eclectische geluid zorgde al voor uitverkochte clubtournees in 2011 en 2012 en bracht de band naar festivals als Lowlands, Sziget en Paaspop. Festival Muziek die klinkt als zonneschijn uit je speakers: popmuziek met een knipoog naar reggae en hiphop. Live is het een knallende ervaring die je nog lang bij zal blijven, en er mag gedanst worden! De programmering op de main stage wordt compleet gemaakt door Milkbar, Madi en Life’s Electric.

Naast een main stage is er ook een talentstage waar jonge, opkomende Limburgse muzikanten de kans krijgen om zichzelf te laten zien en horen aan het publiek, en ook is er een band wedstrijd waarbij bands kans maken op een plek als openingsact op het main stage. Meer hierover volgt.

Op sportpark Boshoven zullen vanaf 13.15u weer als van ouds muziekklanken klinken, al zal de muziek dit keer wat meer aansluiten bij een jongere doelgroep. Met een frisse programmering, maar ook in de aankleding van het festival zelf, wordt er gemikt op een jeugdige doelgroep, maar natuurlijk is iedereen van harte welkom!

Deel: