Zoals te verwachten was, krijgt Metallica-frontman James Hetfield flink de wind van voren van dierenrechtenorganisaties sinds heeft toegezegd om de voice-over voor zijn rekening te nemen bij een documentaire over berenjacht. Hetfield blijkt een fervent jager te zijn en met name ook een zwak te hebben voor de jacht op Kodiak beren.

De Amerikaanse zender The History Channel zendt vanaf 8 juni de documentaire The Hunt uit waarin een aantal mannen worden gevolgd op hun tocht op Kodiak Island in Alaska om op beren te jagen. In tegenstelling tot de rocker zelf, blijken vooral de Metallicafans een groot tegenstander van de jacht op dieren en hebben ze zich vooral op de sociale media tegen de plannen gekeerd.

Ook dierenliefhebbers in Engeland zijn een actie begonnen waarin ze opperen om het concert van Metallica op Glastonbury zelfs te annuleren. Ook bij onze zuiderburen heeft dierenrechtenorganisatie GAIA het vuur aangewakkerd door niet het optreden op Rock Werchter te verbieden, maar zeker wel te boycotten. “Het zou een mooi gebaar zijn als de weide voor het podium leeg zou blijven”. “Hetfield verdient wel een sterk signaal omdat hij met zijn voorbeeldfunctie de bijzonder controversiële jacht op grote wilde dieren promoot, de beste rechters zijn de fans” aldus een woordvoerder van de belangenorganisatie voor dieren. Er zijn (nog) geen berichten uit eigen land omtrent hun optreden op Pinkpop dit weekend maar dat een statement gemaakt moet worden lijkt wel duidelijk op de diverse forums.

Deel: