Je hebt mensen die de blues spelen en je hebt mensen die de blues door hun aderen hebben stromen. De Brit Ian Siegal is van de laatste categorie. Ian Siegal behoeft bij de blues en roots liefhebbers allang geen introductie meer. Hij heeft de afgelopen jaren een enorme reputatie opgebouwd met zijn live shows, zowel met band als solo! Sinds 2002 heeft hij een indrukwekkende stapel cd’s afgeleverd, die bovendien nog allemaal van hoge kwaliteit zijn ook. Datzelfde kan gezegd worden van zijn nieuwe solo, live album “Man & Guitar”.

CD_Cover_Ian_Siegal_Man_GuitarHet dertien tracks tellende album werd in oktober 2013 opgenomen door de BBC in de Royal Albert Hall tijdens het London Bluesfest. Helemaal in zijn eentje, gewapend met slechts een akoestische gitaar en zijn rauwe soulvolle stem wordt zonder toeters en bellen naast een drietal interludes (Big George, Charlie, Young Mickey), zowel covers waaronder Pony Blues (Charley Patton), T’Aint Nobody’s Business (Taj Mahal), Gallo Del Cielo (Tom Russell), Hard Times Come Again No More (Stephen Collins Foster), als eigen werk waaronder Mortal Coil Shuffle, I Am The Train, Falling On Down Again onder handen genomen.

En ik moet zeggen… Vanaf de eerste luisterbeurt ben ik verslaafd aan deze prachtige nieuwe CD. Kippenvel, en nog eens kippenvel! Blues op zijn puurst en mooist, waarbij slechts één man, zijn stem, gitaar, microfoon en bluesy songs volstaat! (8/10)(Nugene Records/Bertus)

Deel: