De 19-jarige Cris Cab scoorde in 2013 misschien wel de leukste hit van het jaar met ‘Liar Liar’ maar is dat te danken aan de producer of is hij een blijvertje? De vraag is natuurlijk of het wel een voordeel is wanneer je grote doorbraak geproduceerd is door de Pharrell Williams. Deze hitmaker is namelijk net een make-up artist; neem een willekeurig liedje en hij kleurt deze op zijn manier in dat zelfs een matig liedje mooi wordt. Op donderdag 1 mei stond Cris Cab in de grote zaal van Paradiso om dit uit de doeken te doen.

De vloer is lekker vol en de balkons blijven vanavond gesloten om een drukke sfeer te creëren. Er hangt een goede vibe en het publiek bestaat voornamelijk uit jonge vrouwen. Wanneer Cris en zijn 4-koppige band het podium betreden ontstaan er bijna boyband-achtige taferelen. De openiningstrack ‘The sun is gonna rise again’ is een lekker deuntje en is afkomstig van het album ‘Where I Belong’ die vorige maand is uitgekomen. Helaas is het tweede nummer een vreselijke reggae uitvoering van ‘Little Talks’, de grote hit van Of Monsters And Man, en verlang ik bijna naar de matige single ‘loves me not’ die vlak daarna wordt gespeeld.

Gelukkig hebben de heren op het podium de enorme mazzel dat het publiek alles fantastisch vindt en zij zijn dan ook de grote sfeermakers van de avond. Van alle reggaeliedjes die de revue passeren is ‘Long Weekend’ het leukste en wanneer na krap een uur de kale versie van ‘Liar Liar’ klinkt, komt er alweer een einde aan het optreden. Paradiso is door het goede geluid, de mooie lichtshow en de prachtige entourage een gevaarlijk podium als je show overeind wordt gehouden door je fans. Pharrell heeft zijn protegé een mooi kleurtje gegeven maar Paradiso heeft Cris Cab genadeloos afgeschminkt.

Deel: