A.J. Ellis zal op 2 juni zijn eerste soloalbum “Bury The Devil” uitbrengen. A.J. Ellis, beter bekend als de frontman van de Britse -Amerikaanse band Five O’Clock Heroes. Ken u het uit 2006 afkomstige “Time On My Hands” nog? De band was in ons land onder andere te zien op Pinkpop. Maar dat was toen. Nu drie jaar na het laatst verschenen Heroes album, komt Ellis met zijn, uit elf nummers bestaande, debuutalbum “Bury The Devil”. Ellis heeft zichzelf muzikaal herontdekt. Op het album hoor je naast zijn kenmerkende onbehouwen zang en Costello-achtige gitaarpop schrijfstijl dan ook country, blues en anti-folk.

Bury The Devil werd opgenomen in Leeds, Engeland bij Cannonball Studios en geproduceerd door George Riley (10.000 things, The Blacklisters, Heart Ships). Het album werd gemixt in Nashville door Willie Breeding (The Breedings) en gemasterd door Duane Lundy (My Morning Jacket, Vandaveer) in Lexington.

Deel: