Muziekcentrum TivoliVredenburg krijgt kleur in aanloop naar de opening. Dit geweldige gebouw op het Vredenburg telt maar lief 9 verdiepingen en vijf mooie zalen, een Jazzclub en Grandcafe. De oude zaal op de begane grond is ontworpen door Herman Hertzberger, zal in de nieuwe vorm de Symfonie zaal genoemd worden en heeft een behoorlijke opknapbeurt gehad. De zaal telt 1717 zitplaatsen.

Op tweede verdieping vindt je de popzaal, genaamd Ronda. Hier gaan maar liefst 2000 bezoekers in. Op de zesde verdieping komen we zaal Pandora tegen, waar 700 bezoekers in gaan en die bedoeld is voor popconcerten, clubnights, modeshows en diners. Op de zevende verdieping is zaal Hertz met 543 stoelen. Hier komt straks veel kamermuziek, maar ook congressen en comedy. Het is een mooie ronde zaal waar het publiek dicht bij de muzikanten komt en er is veel aandacht besteed aan een goede akoestiek. Op de negende verdieping komt zaal Cloud Nine. Met plek voor 400 bezoekers gaat deze worden gebruikt voor Jazz, clubnights, Pop en VIP-party’s. Ook is op deze etage het café, met plek voor 175 personen. Onder Could Nine bevindt zich nog een workshop- en sessieruimte voor 40 personen.

Het gebouw is rolstoel-vriendelijk, er zijn liften naar iedere verdieping en vele roltrappen. Binnenkort zijn de try-outs en de eerste clubnight is al geweest. We kunnen niet wachten op de grote concerten die binnenkort zullen gaan komen in TivoliVredenburg.
De officiële opening van TivoliVredenburg zal rond 21 juni zijn.

Foto’s (c) Rob Sneltjes/Maxazine

Deel: