De Britse heavy metalband Saxon komt voor een zeer bijzonder optreden naar Nederland. De legendarische groep speelt op donderdag 6 november namelijk een show waarin alleen nummers van de drie befaamde albums ‘Wheels Of Steel’, ‘Strong Arm Of The Law’ en ‘Denim & Leather’ op de setlist staan. De Britten nemen daarnaast ook nog eens het Amerikaanse Skid Row als special guest mee.

Saxon is zonder meer een van de belangrijkste namen van de zogenaamde New Wave Of British Heavy Metal. De groep uit South Yorkshire wordt opgericht in 1976 en ontwikkelt zich al snel tot een naam om rekening mee te houden. Het tweede album ‘Wheels Of Steel’ (1980) slaat behoorlijk aan en zorgt voor (hit)succes in binnen- en buitenland. Het duurt niet lang of de groep staat in steeds groter wordende zalen. Dat succes wordt de daaropvolgende jaren vakkundig uitgebreid, met een aantal uitstekende platen en een geduchte livereputatie als ijzersterke fundering. ‘Strong Arm Of The Law’ (1980) blijkt wederom een klassieker en zorgt ook voor de nodige aandacht in Japan.

Met ‘Denim And Leather’ (1981) maakt Saxon een derde klapper van formaat op rij. De groep behoort op dat moment samen met Iron Maiden en Judas Priest tot de belangrijkste en meest succesvolle heavy metalbands uit Europa. Saxon kende vele bezettingswisselingen, maar blijft ondanks minder commercieel en creatief succes nog altijd een vaste waarde op de planken. De kwaliteit van die heilige drie-eenheid van albums uit het begin van de jaren tachtig blijft onaantastbaar. Voor de liefhebber is deze show in 013 dan ook zoiets als een droom die uitkomt: een optreden van Saxon waarin alleen nummers van die drie platen gespeeld worden.

Als smakelijke en pittige extra komt als special guest de Amerikaanse heavy metalband Skid Row mee. Ook deze groep heeft klassieke albums op hun palmares staan: ‘Skid Row’ uit 1989 en ‘Slave To The Grind’ (1991). De originele zanger Sebastian Bach is inmiddels al enkele jaren uit de band, maar nieuwe zanger Johnny Solinger heeft bewezen een waardige opvolger te zijn. Kaarten voor deze exclusieve Nederlandse show kosten € 30 (excl. servicekosten) en gaan vanaf zaterdag 19 april om 10:00

Saxon + special guest: Skid Row
Donderdag 6 november 2014 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 30 (excl. service- en transactiekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop vanaf dinsdag 15 april
013, Veemarktstraat 44, Tilburg

Deel: