Maandagavond 31 maart werden in de Harbour club in Amsterdam de Edisons Pop 2014 uitgereikt. Prijzen waren er voor Sandra van Nieuwland (Pop), De Staat (Rock) en De Jeugd van Tegenwoordig (Hip Hop). Martin Garrix won de prijs in de categorie Dance. De 17-jarige DJ was onderweg terug uit Miami en liet de prijs door zijn vader in ontvangst nemen. Ook Anouk was niet aanwezig om haar Edison voor haar album ‘Sad Singalong Songs’ in ontvangst te nemen. Mr Probz won de Edison in de categorie Song met zijn hit ‘Waves’, waarvoor hij de dag erna de 3FM Schaal van Richter prijs won voor het meest gedraaide nummer van een Nederlandse artiest.

Voor zijn videoclip van ‘Sukkel voor de liefde’ van The Opposites ft Mr Probz kreeg regisseur Paul Geusebroek een Edison. In de categorie Alternative won Mister & Mississippi. Jett Rebel won de Edison in de Nieuwkomer categorie. Hij mocht als een van de weinigen optreden en opende de prijsuitreiking met het nummer ‘Tonight’. Frans Duijts won met zijn album ‘Oud & Vertrouwd’ de Edison voor Volksmuziek. De Oevreprijs ging dit jaar naar Bløf.

Deel: