Op 30 maart stond Nina Nesbitt in een uitverkochte Bitterzoet te Amsterdam. Nina Nesbitt is een 19-jarige Schotse die muziek is gaan maken na een ontmoeting met Ed Sheeran in 2011. Sinds die tijd heeft ze vijf EP’s uitgebracht. Eind februari is ook haar eerste album uitgekomen. Ze wist met een upstream livecast een grote groep fans te verzamelen die na het aftellen massaal het album aanschafte, met als resultaat dat het album direct hoog in de iTunes lijst stond.

Voorprogramma werd verzorgd door Fabiana Dammers, die erg last-minute gevraagd was. Fabiana is onder andere bekend van haar dubbele overwinning van de Grote Prijs van Nederland in 2008, en bracht in 2012 haar debuutalbum “The Girl You Love” uit. Ze speelt vanavond een sterke maar redelijk korte set, waarbij aandachtig geluisterd wordt. Het echte enthousiasme bewaren ze voor Nina, waar iedereen uiteindelijk toch voor gekomen is.

Dit optreden in Bitterzoet is haar eerste solo optreden in Nederland. Hiervoor stond ze al op het Songbird Festival in 2012, en trad op in de Melkweg als voorprogramma van Ed Sheeran. Ze heeft vanavond geen band meegenomen en speelt in haar eentje een akoestische set waarbij ze zich begeleidt op piano en gitaar. Het optreden werd druk bezocht, vooral door jonge meisjes. De eerste fans stonden al vanaf 3 uur ‘s middags voor de deur, en het was binnen ook al snel erg druk.

Nina gebruikt vanavond geen setlist, en vraagt haar fans om aan te geven wat ze graag zouden willen horen. Naast de verzoekjes van de fans speelt ze een cover van Ray LaMontagne, “Jolene”. De fans vragen meerdere malen om het spelen van “Tough Luck”, wat ze in eerste instantie niet van plan was aangezien het een nummer is dat volgens haar beter uit de verf komt met een band, doordat er “anger” in hoort te zitten. Uiteindelijk gaat ze overstag, en speelt ook dit nummer wat erg goed ontvangen werd. De “anger” zorgt ervoor dat halverwege het nummer een gitaarsnaar sneuvelt, maar dit lost ze prima op.

Ook haar huidige single “Selfies” komt langs. Na afloop van dit nummer zegt ze dat ze na het concert bij de merchandise te vinden is om “selfies” te maken met de fans. Nina wordt gedurende het concert getrakteerd op allerlei kadootjes, stroopwafels, tekeningen en zelf een ring. Ze maakt tussen de nummers door af en toe een verlegen indruk door haar gegiebel, vooral na het krijgen van leuke reacties of kadootjes uit het publiek. De nummers komen wel erg sterk over. Ze geeft aan dat ze van plan is om later dit jaar terug te komen, en dan als het even kan in de Melkweg. Ze bedankt mensen die haar helpen met haar promotie in Nederland, en gaf aan dat het vooral door hen komt dat ze hier kan staan.

Deel: