Van links naar rechts: op gitaar Guthrie Govan, op drums Marco Minnemann en op bas Brian Beller. Netjes op een rij, stonden ze. Precies zo als twee jaar geleden. In De Boerderij. In Zoetermeer. Samen met mijzelf en nog een heleboel anderen was ik getuige van wederom een uitmuntend optreden. Mensen, mensen, wat zijn ze goed! Zo goed zelfs, dat er DVD-opnames gemaakt werden. Opnames waarop, als u heel goed kijkt, u mijn gele bril duidelijk zult herkennen. Temeer ook omdat ik met mijn hoofd boven het publiek uittoorn, om van al dat moois maar niets te hoeven missen.

Tegen de mensen die The Aristocrats (nog) niet kennen, zou ik zeggen: neem eens een kijkje op YouTube, er is genoeg te vinden van ze. Als u daar mee klaar bent, met dat YouTube, tast u maar wat graag in de spreekwoordelijke buidel om een, of meer, platen en DVD’s van de heren aan te schaffen. Inderdaad, want zo goed zijn ze. In een vlammende show vliegen de tempowisselingen van de menselijke drummachine Minnemann je in hoog tempo rond de oren. Fenomenaal gitaarspel en meer dan ordentelijke baspartijen kneden de luisteraar als vers deeg. Alle kanten gaat het op en de (volgens mij) uitverkochte zaal wordt ruim anderhalf uur lang getrakteerd op heerlijke instrumentale rock-fusion.

En wat de bezoeker aan een concert van The Aristocrats evenmin zal vergeten, naast fantastische muzikale hoogstandjes, is het grote plezier waarmee ze op het podium staan. Tussen de nummers door is er, naast daverend applaus, tijd voor een kort praatje waarbij ze om de beurt wat vertellen over wat er gaat komen. Het begeleidende verhaal van Guthrie’s Gaping Head Wound is nu al een klassieker. Als toegift vraagt Brian of het nodig is dat ze eerst van het podium af moeten, of dat wij, als meest fantastische publiek ooit, gewoon kunnen vragen om een toegift. Iedereen brult door elkaar heen. “Bad Asteroids!!” “Waves!!” “Blues Fuckers!!” Ik roep niet mee, want ik val al genoeg op. Maar ik doe alsof ik meneer Govan aankijk en in gedachte “Erotic Cakes” naar hem toestraal. En Erotic Cakes wordt het. Zoals ook twee jaar geleden. Toen maakte ik onderstaande video. Dit jaar liet ik het filmen over aan de makers van de DVD. Ik kan niet wachten!

http://www.youtube.com/watch?v=wA6z9KTw5uU

The Aristocrats zijn tot half april nog te zien in verschillende steden in Europa. Nog veel meer over de The Aristocrats vind je natuurlijk op hun website.

Deel: