DHeartlande line-up van de eerste editie van het Heartland Festival neemt steeds vastere vormen aan. Op 2 mei treden nu ook Eli “Paperboy” Reed, Clean Pete en The Blue Grass Boogiemen op. Eerder waren Israel Nash Gripka, Band Of Heathens, Handsome Family en Giant Tiger Hooch al bevestigd voor het indoor roots festival in Hengelo. Nog dit jaar verschijnt er een nieuw album van Eli “Paperboy” Reed. De opvolger van ‘Come and get it’ zal naast de vertrouwde soul ook de nodige popinvloeden kennen afgaande op de single ‘Woohoo’ die inmiddels uit is.

Reed zal naar Hengelo komen met zijn vaste begeleidingsband The True Loves. Van Clean Pete verscheen onlangs het debuutalbum “Al zeg ik het zelf’’. Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden bestaat Clean Pete uit de zingende tweelingzussen Renee en Loes Wijnhoven. Ze begeleiden zichzelf op gitaar en cello en hun debuutalbum werd geproduceerd door Anne Soldaat en kwam uit bij Excelsior.

En ook The Blue Grass Boogiemen brachten onlangs een nieuw album uit, ook al op Excelsior. Als men niet beter zou weten dan kan men denken dat het hier een act uit Texas betreft, de leden van The Blue Grass Boogiemen zijn echter stuk voor stuk uit de Hollandse klei getrokken. De muziek die de band maakt is echter authentieke bluegrass. Zelfs Chris Hillman van The Byrds en The Flying Burrito Brothers sprak lovende woorden over Delivering The Grass. Een meer dan waardige toevoeging dus aan het affiche van Heartland.

Deel: